GTT  nu  mai comercializeaza autovehicule Chevrolet noi
Continutul acestei pagini  nu  mai este valabil

VEZI OFERTA AUTO RULATE VEZI OFERTA OPEL NOI

Plata în rate cu dobânda 0% ! Valabil pentru • piese și accesorii auto • întreținere și reparații service. Click pentru detalii
GTT Logo

Noutati Chevrolet

Modelul Chevrolet Cruze este cotat cu maximul de cinci stele la testele de siguranţă din Europa

(25-11-2009)

Cel mai înalt punctaj posibil pentru testele de coliziune frontală şi laterală din istoria EuroNCAP!

Zurich. Sedanul compact Chevrolet Cruze, lansat pe plan mondial, a câştigat cotaţia maximă, de cinci stele, acordată de Programul european pentru evaluarea autovehiculelor noi (EuroNCAP), care a publicat astăzi cele mai noi rezultate ale testelor de siguranţă.

Conform EuroNCAP, modelul Cruze a câştigat 79 de puncte dintr-un total de 100, ceea ce îl face unul dintre cele mai sigure modele din clasa autoturismelor.

Modelul Cruze a obţinut un maxim de 16 puncte pentru testul de coliziune frontală şi un maxim de 8 puncte pentru testele de coliziune laterală, cu un obstacol deformabil, în mişcare. Cruze este primul autoturism care a primit punctajul maxim în ambele teste, de când EuroNCAP a început acordarea cotaţiilor pentru testele de impact, în anul 1997.

Organizaţia independentă europeană de testare a acordat, de asemenea, noului sedan compact Chevrolet un punctaj ridicat, de 7,3 puncte din 8, pentru testul mai sever, de coliziune laterală cu un stâlp, demonstrând protecţia pasagerilor în eventualitatea unei coliziuni laterale oferită de caroseria consolidată lateral a modelului Cruze. Tetierele modelului Cruze au fost poziţionate corect, pentru a absorbi energia coliziunii şi a proteja împotriva traumatismelor cerebrale şi cervicale, în cazul unui impact din spate. Modelul Cruze a primit de asemenea un punctaj ridicat pentru protecţia copiilor şi a pietonilor în timpul testării.

Siguranţa oferită de modelul Cruze începe cu structura rezistentă a caroseriei sale. Acesta are un nou sistem de şasiu integral (BFI), suplimentat cu anumite componente de şasiu cu reglaj fin. Graţie sistemului BFI, structura superioară a caroseriei şi şasiul au un design unitar, oferind o senzaţie sporită de soliditate şi stabilitate.

Structura este construită din oţel de înaltă rezistenţă în proporţie de şaizeci şi patru la sută, asigurând un înalt nivel de protecţie. Consolidarea uşilor şi a etanşărilor, utilizarea unui oţel de ultra înaltă rezistenţă pentru montanţii B şi a unor bare de protecţie eficiente, din aluminiu, asigură o protecţie maximă.

Modelul Cruze este dotat cu o gamă completă de sisteme de siguranţă activă şi pasivă, ce se întâlnesc de obicei la autovehiculele mai scumpe, cum ar fi:

  • Sistemul electronic de control al stabilităţii
  • Sistemul de control al tracţiunii
  • Frânele antiblocare
  • Sistemul de asistare la frânare
  • Sistemul electronic de distribuţie a forţei de frânare
  • Şase airbaguri, inclusiv pentru şofer, pasagerul din faţă, airbaguri laterale faţă şi airbaguri tip cortină
  • Sistemul de avertizare sonoră în caz de nefixare a centurii de siguranţă, retractoare şi dispozitive de pretensionare cu limitatoare de sarcină pentru reducerea presiunii în zona toracică

Pentru informaţii suplimentare privind cotaţiile EuroNCAP pentru siguranţă, vizitaţi pagina de Internet www.euroncap.com.