Cele mai comune greseli pe care le face un incepator pe paddle board. Partea I

Paddleboarding-ul este un sport de apă foarte frumos și care a devenit din ce în ce mai popular pentru oamenii din întrega lume. Acest sport acvatic este atât de apreciat deoarece este destul de ușor de învățat și nu necesită foarte multă pregătire tehnică. De asemenea, acesta este un sport care poate fi practicat în vacanță, întrucât paddle board-ul este o placă gonflabilă, care poate fi transportată cu ușurință într-un rucsac. Cu toate acestea, există câteva greșeli pe care le fac începătorii atunci când vor să învețe să folosească paddle board-ul:
paddle board 1. Alegerea greșită a plăcii

Plăcile pentru paddleboarding sunt destul de asemnătoare și nu difertă foarte mult ca mărime. Totuși, pentru un începător ar fi ideal ca placa de paddle board să fie mai lungă. Aceasta este mai ușor de manevrat și de controlat de o persoană începătoare. Așadar, dacă te gândești să-ți cumperi un paddle board, începe cu unul mai lung, iar apoi, pe măsură ce avansezi, poți trece la un paddle board mai scurt.
2. Stresul
Foarte mulți începători se strezează și se agită foarte mult în timp ce încearcă să învețe să stea pe paddle board și să-l manevreze. Pentru a învăța și a te distra cu adevărat pe paddle board, sportivul trebuie să-și păstreze calmul, să execute mișcările încet și cu grijă și să se bucure de natură și de apă.
3. Aventurarea în valuri prea mari
Paddleboarding-ul pe valuri foarte mari poate da o super senzație de adrenalină și fericire, însă pentru începători sunt recomandate valurile mici. Sportivii care abia au învățat să manevreze paddle board-urile nu ar trebui să se aventureze și să încerce să controleze placa pe valuri foarte mari. Aceștia riscă să se accidenteze în caz contrar.

Leave a Reply